Investtech.com

Tuloksia malliosakesalkut kolmas vuosineljännes 2007 (3. lokakuuta 2007)
Tutkimuspäällikkö Geir Linlųkkeniltä

Investtechin malliosakesalkut laskivat kolmantena vuosineljänneksenä keskimäärin 5.7 prosenttipistettä viiteindeksiin verrattuna.

Tukholma -6.3%+11.0% -5.0% -0.4%
Helsinki -1.0% +7.5% -7.9% -1.5%
Amsterdam +0.7%+12.5% -2.6% +10.6%
Kööpenhamina -1.1% +3.6% -6.3% -3.8%
Oslo +1.5% +6.9% -6.0% +2.4%
Lontoo +2.6% 0.0% -7.2% -4.7%
Frankfurt/CDAX +3.6%-17.3% -3.8% -17.5%
Nasdaq +7.9% -5.8% -6.4% -4.3%
Keskiarvo +1.0% +2.3% -5.7% -2.4%
*Lisätuotto vuosineljänneksen aikana osakesalkkua kohti ennen välityspalkkiota viiteindeksiin verrattuna. Lasketaan prosenttipisteinä tähän asti tänä vuonna saatu lisätuotto miinus lisätuotto edellisenä ajanjaksona.

Koko ajanjakson aikana on painotettu sitä, että salkun osakkeet heijastaisivat markkinoiden koostumusta ja salkkujen riski on ollut markkinoiden riskin suuruista. Uskomme, että viimeisen vuosineljänneksen heikot tulokset johtuvat pääasiallisesti tilastollisista sattumista. Niitä voidaan myös jossakin määrin selittää sillä, että markkinat kokonaisuudessaan ovat olleet negatiivisia (tai sivusuuntaisia) tällä ajanjaksolla, koska ostosignaalit (jotka usein ovat perustana sille, että osake tulee mukaan sakkuun) tälläisissa tapauksissa harvemmin toteutuvat.

Aiempaa strategiaa pidetään edelleen hyvänä.

  • Stockpicking, mutta pyri siihen, ettet mene liian kauas indeksistä, ainakaan silloin kun indeksi on negatiivinen tai neutraali.
  • Osta nousevilla trendeillä olevia osakkeita keskipitkällä/pitkällä aikavälillä, tai silloin kun on vahvistettu kurssikuvioiden rikkoutumisia tai vastuksen rikkoutumishetkillä.
  • Ole varovainen tukeen perustuvan oston kanssa laskevilla markkinoilla. Myy vastukseen perustuen laskevilla markkinoilla. Ole varovainen vastukseen perustuvan myynnin kanssa nousevilla markkinoilla. Osta tukeen perustuen nousevilla markkinoilla.
  • Anna voittojen juosta, mutta leikkaa tappiot nopeasti.

 


Investtech ei takaa analyysien tarkkuutta tai kattavuutta. Kaikkien analyysien tuottamien neuvojen ja signaalien käyttäminen on täysin käyttäjän vastuulla. Investtech ei vastaa mistään tappioista, jotka saattavat syntyä Investtechin analyysien käytön seurauksena. Mahdollisten eturistiriitojen yksityiskohdat mainitaan aina sijoitusneuvon yhteydessä. Lisätietoja Investtechin analyyseistä löytyy täältä www.investtech.com/disclaimer.

Titlex

OK