Investtech.com

Tuloksia malliosakesalkut ensimmäinen vuosineljännes 2009 (16. huhtikuuta 2009)
Tutkimuspäällikkö Geir Linløkkeniltä

Investtechin malliosakesalkut nousivat ensimmäisenä vuosineljänneksenä keskimäärin 6.6 prosenttipistettä viiteindeksiin verrattuna. Erityisesti salkut Ruotsissa ja Suomissa osoittivat hyviä tuloksia, toinen 15.7 ja toinen 25.7 prosenttipisteen lisätuotolla.

Tukholma +15.7% +15.7%
Helsinki +25.7% +25.7%
Amsterdam 0.0% 0.0%
Kööpenhamina +4.2% +4.2%
Oslo -11.2% -11.2%
Frankfurt/CDAX +5.1% +5.1%
Keskiarvo +6.6% +6.6%
*Lisätuotto vuosineljänneksen aikana osakesalkkua kohti ennen välityspalkkiota viiteindeksiin verrattuna. Lasketaan prosenttipisteinä tähän asti tänä vuonna saatu lisätuotto miinus lisätuotto edellisenä ajanjaksona.

Koko ajanjakson aikana on painotettu sitä, että salkun osakkeet heijastaisivat markkinoiden koostumusta ja salkkujen riski on ollut markkinoiden riskin suuruista.

Aiempaa strategiaa pidetään edelleen hyvänä.

  • Stockpicking, mutta pyri siihen, ettet mene liian kauas indeksistä, ainakaan silloin kun indeksi on negatiivinen tai neutraali.
  • Osta nousevilla trendeillä olevia osakkeita keskipitkällä/pitkällä aikavälillä, tai silloin kun on vahvistettu kurssikuvioiden rikkoutumisia tai vastuksen rikkoutumishetkillä.
  • Ole varovainen tukeen perustuvan oston kanssa laskevilla markkinoilla. Myy vastukseen perustuen laskevilla markkinoilla. Ole varovainen vastukseen perustuvan myynnin kanssa nousevilla markkinoilla. Osta tukeen perustuen nousevilla markkinoilla.
  • Anna voittojen juosta, mutta leikkaa tappiot nopeasti.

 


Investtech ei takaa analyysien tarkkuutta tai kattavuutta. Kaikkien analyysien tuottamien neuvojen ja signaalien käyttäminen on täysin käyttäjän vastuulla. Investtech ei vastaa mistään tappioista, jotka saattavat syntyä Investtechin analyysien käytön seurauksena. Mahdollisten eturistiriitojen yksityiskohdat mainitaan aina sijoitusneuvon yhteydessä. Lisätietoja Investtechin analyyseistä löytyy täältä www.investtech.com/disclaimer.

Titlex

OK