Chart Analyse technique SimCorp (SIM)

Recommendation medium term

SimCorp fluctue dans un canal haussier et une progression poursuivant le canal haussier est indiquée. En cas de corrections à la baisse il y a du support en bas du canal haussier. L'action a franchi la résistance à environ 790 kroner et une poursuite de la hausse est annoncée. L'action est considéré comme positif technique pour moyen long terme.

Subscription required


Indicators

Historical development

Période Vol.bal. Volatilité Liquidité +/- %
1 jour0.001.50%79.41-0.18%
5 jours46.394.76%52.07+4.38%
22 jours-8.9613.29%54.02+7.21%
66 jours14.1130.51%64.39+15.38%

Risk

Risque de volatilité: MoyenRisque de liquidité: Bas
Explication du risque

Abonnement

Investtech foretager teknisk analyse af alle aktierne for dig. Med abonnement hos Investtech får du analyser og anbefalinger på alle aktier, sorteringsmuligheder og aktieudvælgelse. Du får adgang til Investtechs unikke forskningsresultater og oplæringsprogram. Vi gør alt, vi kan, for at du skal foretage bedre investeringer. Du vælger selv dit abonnement og abonnementsperiode. Kontakt vores kundesupport på telefon: +47 21 555 888 for personlig betjening.

Investtech tilbyder unikke grafanalyser, som blandt andet viser trender, kursformationer, støtte- og modstandsniveauer og RSI. Der gives en skriftlig fortolkning af hver graf, som afsluttes med en konkret anbefaling. Analyserne er kun tilgængelige for abonnenter, og vi tilbyder tre abonnementsniveauer. Vælg selv det abonnement der passer til dine behov:

 • INVESTOR omfatter analyser på lang og mellemlangt sigt, Top50, Dagens case og Modelporteføljen.
 • TRADER giver oveni analyser på kort sigt, sortering på trender og statistik, Morgenrapport og Tradingideer.
 • PROFESSIONAL giver adgang til alle Investtechs analyseværktøjer, inklusiv Handelsmuligheter, Totalanalyse og Hausseindekser.

Se og sammenlign abonnementerne her.

Vore matematikere og statistikere har i over 20 år udviklet datasystemer, som analyserer psykologien i markedet. Investtechs analyser er uafhængige af mæglervirksomhed, banker og virksomhederne selv, og er et vigtigt supplement til - eller en erstatning for - fundamentale analyser.

Livre sur l'analyse technique

Investtechs egen bog, ’Teknisk AksjeAnalyse - for lavere risiko og økt avkastning’, er let læst og en praktisk introduktion til teknisk analyse.

 • Markedspsykologi
 • Hvad er teknisk analyse?
 • Trend
 • Støtte og Modstand
 • Formationer
 • Volumen
 • ++

Get the book

Forskning

Investtech arbejder på forskning inden for adfærdsbaseret finans, behavioural finance. Flere af forskningsprojekterne støttes af Norges forskningsråd. Resultaterne anvendes i vores analyser, og de er testet med gode resultater på reelle investeringer. Vores forskning bygger blandt andet på principper inden for matematisk mønstergenkendelse, statistisk optimering og adfærdsbaseret finans.

Selskabets vigtigste målsætning er at identificere forhold, som over tid kan give investorer robust merafkastning. Forskningsresultaterne viser, at kvantitative analyser giver gode resultater og udgør et nyttigt værktøj for investeringsbeslutninger. Prøv en gratis demo af Investtechs analyser her. Du får 14 dages fuld adgang uden forpligtelser!

Rektangelformationer giver gode signaler

Investtechs selvudviklede algoritmer identificerer rektangelformationer i kursmønstre. Købssignaler fra sådanne rektangelformationer anses for at være robuste og pålidelige med en målprocent tæt på 70.

Her kan du prøve analyserne gratis i 14 dage..

Læs mere om købssignaler fra rektangelformationer

Få en daglig teknisk analyse af alle aktier

Få fuld adgang til Investtechs analyser gratis og uforpligtende i 14 dage. Adgangen stopper automatisk efter 14 dage.

Bestil gratis demo!

Portefeuille modèle, Københavns fondsbørs

Last five years:
arrow green  Portefeuille:261.53%
arrow green  Indice de référence:65.28%

Investtech i medierne og partnere

Investtech samarbejder med flere professionelle aktører i finansmarkedet og er hyppigt refereret til i medierne. Analyserne benyttes som beslutningstøtte hos fondsforvaltere, banker og mæglervirksomheder og som kilde i medierne. Du kan dagligt finde analyser eller artikler, der citerer Investtech. Blandt andet finder du os i Dagens Næringsliv, Finansavisen, Hegnar, E24, Børsen, Børsen Play, Dagens Industri, SvD, Placera, Z24 med flere. Andre af vores samarbejdspartnere er blandt andet ABNAmro Bank, DNB, DI.se, Nordnet og PCM.

AnalyseNyt

 • Markedets bedste nyhedsbrev
 • Tilpasset dine behov
 • Gratis på e-mail hver dag før børs

Komplette analyser

Investtech foretager teknisk & kvantitativ analyse af alle aktier for dig.

Prøv gratis demo

Referencer

Investtechs analyser giver hurtig og enkel tilgang til et stort univers. Investtech er et vigtigt værktøj for private og professionelle investorer.

Hvorfor bruge teknisk aktieanalyse?

Brug teknisk analyse for at

 • plukke vinderaktierne
 • sidde på dem tilstrækkelig længe
 • sælge på det rigtige tidspunkt.

Målet med teknisk analyse er at forudse kommende kursbevægelser. Dette gøres ved at forstå psykologiske ændringer hos investorerne og dermed kunne forudse stigende og faldende optimisme og købsinteresse. Analysemetoden bruges både på enkeltaktieniveau og på indekser.

Teknisk analyse, med hjælp fra gode værktøjer, er en helt objektiv analyseform, hvor man får konkrete anbefalinger om køb eller salg. Metoden er dermed enkel at bruge og kræver minimal forståelse af økonomi, finans og marked, og kun lidt kendskab til de enkelte selskaber og aktierne, man handler i.

Benyttet over tid viser Investtechs forskning, at metoden giver gode statistiske forudsætninger for at slå markedet.

Hvad er eventuelle faldgruber ved brug af teknisk analyse?

Her er de to vigtigste forhold, der bør fremhæves: objektivitet og langsigtethed.

Det første er nødvendigheden af objektivitet og enkelthed. Med det menes analyser og råd, som er konkrete og uden rum til fortolkning. Historisk set har teknisk analyse været en stor værktøjskasse med et utal af indikatorer og modeller med flere parametre, som kan stilles. Har man frihed her, vil man altid kunne finde næsten perfekte modeller for enkeltaktier eller enkelte tidsperioder, men det vil sjældent virke i praktisk brug. Endnu værre er det, hvis man arbejder uden kvantitative værktøjer - altså ved bare at se på graferne, trække trendlinjer og finde støtte og modstand selv. Derved vil man nemt komme til bare at se det, man ønsker at se, og som stemmer overens med ens ubevidste opfattelse af aktien. Det kan let føre én på gale veje, så man ender med at blive styret af egne følelsesmæssige svingninger, som for eksempel grådighed og frygt for tab. Det er netop sådanne psykiske svingninger vi skal tjene på med den rigtige og tålmodige brug af teknisk analyse.

Det andet er nødvendigheden af langsigtethed. En stor egenskab ved teknisk analyse - og for så vidt ved al aktieanalyse - er den store usikkerhed. Man vil aldrig kunne være særlig sikker på et bestemt udfald. Målet er at få ret lidt oftere, end man tager fejl, eller bedre endnu; tjene lidt mere per gang, man har ret, end man taber de gange, man tager fejl. Teknisk analyse skal stille dig på højde med de sandsynlige udfald. Hvis du får ret 55% af gangene, skal du være glad!

Men så er aktiemarkedets natur dog sådan, at man let kan opleve, at 60% af de første 10 handler fejler, eller at man taber mod markedet det første år! Så kan man hurtigt begynde at tvivle på metoderne.

En almindelig faldgrube er at ændre strategi og ikke stole på de langsigtede statistiske resultater, hvis man ikke lykkes med det samme. Skaf derfor et godt grundlag for den strategi, du vælger, aller helst både statistisk/kvantitativt og via psykologisk/økonomisk forklaring/teori, og HOLD DIG TIL STRATEGIEN.

Er det nok i sig selv bare at bruge teknisk analyse ved aktiehandel, eller bør det suppleres med noget?

Ja, teknisk analyse brugt alene er nok. Nogen mener, at det faktisk er en ulempe at bruge fundamental analyse og tillægg og følge med i nyhedsstrømmen og diskussionsgrupper. For derved kan man nemt begynde at tvivle på tekniske signaler og kvantitative anbefalinger. Teknisk analyse bygger på princippet om, at al relevant information kommer til udtryk gennem aktiekursens bevægelser. Man tjener på langsommelighed og overreaktioner i markedet.

Bruger man fundamental analyse i tillæg til dette, kan man imidlertid opnå en større tryghed i investeringerne. Dette kan være godt for nattesøvnen. Ideelt set ønsker man jo at købe aktier både fordi

1. De er fundamentalt billige og
2. investorefterspørgslen er stigende.

Investtechs anbefaling er at analysere insiderhandler kvantitativt og at se på det som en fundamental analyse. Insidere køber aktier og putter sparepengene i egen bedrift, når de mener, at selskabet er fundamentalt billigt.

Hvem bør bruge teknisk analyse, og hvordan kommer man i gang?

Vi har grundig forskning fra over mange år og resultater fra reelle investeringer i markedet, som viser, at disciplineret brug af teknisk analyse med Investtechs værktøj har givet gode langsigtede resultater.

Teknisk analyse er en analyseform, som egner sig godt for private investorer. Da de er små og kan gå hurtigt ind i og ud af enkeltaktier, har de særligt gode forudsætninger for at få meget ud af teknisk analyse. Vil du prøve teknisk analyse af, anbefaler vi, at du gør det på følgende måde:

 • Tegn et gratis prøveabonnement hos Investtech. Gennemgå oplæringsprogrammet på nettet og tilegn dig viden om hvilke indikatorer og signaler, der statistisk set har givet den bedste afkastning.
 • Tilmeld dig Investtechs daglige nyhedsbrev på e-mail. Det er gratis og indeholder blandt andet markedskommentarer og en anbefalet aktie.
 • Læs noget litteratur om teknisk analyse, for eksempel Investtechs bog eller kompendium.
 • Vær nysgerrig og tålmodig. Vær også skeptisk. Kræv statistiske forklaringer og også gerne logiske og psykologiske forklaringer på analyser og anbefalinger.
 • Tænk i porteføljerisiko. Spred investeringerne over mindst fem aktier, gerne ti. Følg op mindst ugentligt.
 • Husk at investering i aktier er sjovt! Kom dig over dine tab, og gør det gerne hurtigt. Glæd dig over gevinsterne og sælg ikke for tidligt.

Få en daglig teknisk analyse af alle aktier

Nybegynder eller aktiv? Vi tilbyder abonnement tilpasset dine behov.


 
 

Få 14 dager gratis demo!


Få fuld adgang til Investtechs analyser gratis og uforpligtende i 14 dage. Adgangen stopper automatisk efter 14 dage!

Sammenlign produkter her

 


Investtech guarantees neither the entirety nor accuracy of the analyses. Any consequent exposure related to the advice / signals which emerge in the analyses is completely and entirely at the investors own expense and risk. Investtech is not responsible for any loss, either directly or indirectly, which arises as a result of the use of Investtechs analyses. Details of any arising conflicts of interest will always appear in the investment recommendations. Further information about Investtechs analyses can be found here disclaimer. The content provided by Investtech.com is NOT SEC or FSA regulated and is therefore not intended for US or UK consumers.


Investtech guarantees neither the entirety nor accuracy of the analyses. Any consequent exposure related to the advice / signals which emerge in the analyses is completely and entirely at the investors own expense and risk. Investtech is not responsible for any loss, either directly or indirectly, which arises as a result of the use of Investtechs analyses. Details of any arising conflicts of interest will always appear in the investment recommendations. Further information about Investtechs analyses can be found here disclaimer. The content provided by Investtech.com is NOT SEC or FSA regulated and is therefore not intended for US or UK consumers.

Titlex

OK